Baanblog

 
     

Tijdelijke greens in het weekend

door Webredactie Sallandsche op 27-11-2016

In het verleden zijn terechte vragen gesteld over het in het weekend na nachtvorst sluiten van de greens. Het huidige protocol  voor het weekend luidt dat indien bij de schouw op zaterdag- en/of zondagochtend de greens bevroren zijn er op tijdelijke greens wordt overgegaan. Dit geldt dan voor de gehele dag. De weersvoorspelling voor de dag doet minder ter zake, doorslaggevend is de schouw bij daglicht door de dienstdoende greenkeeper. Dat kan in de periode vlak voor en na 21 december dus ook na 8 uur zijn.

 

De baancommissie heeft in overleg met De Enk het protocol gewijzigd. Indien de vooruitzichten zodanig zijn dat het onwaarschijnlijk is dat de greens in de loop van de dag bespeelbaar worden, zal er geen tweede schouw plaatsvinden. Indien na nachtvorst de weersverwachting van dien aard is dat de greens mogelijkerwijs bespeelbaar worden, zal rond 11.30 uur een tweede schouw plaatsvinden en een beslissing worden genomen. Wanneer de greens bespeelbaar zijn worden de vlaggen verzet van de tijdelijke greens naar de greens. Daarna wordt de informatie op het bord gewijzigd en de website / app aangepast. Indien de greens in de loop van de middag mogelijkerwijs bespeelbaar worden blijven we op tijdelijke greens spelen.

 

Wij hopen dat het wijzigen van het protocol en deze extra service van De Enk gewaardeerd wordt. Hartelijk dank dus aan De Enk voor hun bereidwillige medewerking.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT