Baanblog

 
     

Maaien, bomen en veiligheid

De temperatuur stijgt en het gras gaat groeien - tijd dus om te maaien en het karwei van de nieuwe aanplant af te maken.

Op maandag heeft Harry Otten de robotmaaier de wei ingestuurd om de eerste draaiuren van 2017 weer te maken. U zult de vertrouwde maaipatronen in de fairways weer gaan zien die aangeven dat het voorjaar op komst is. Herman Hutteman is onderwijl bezig de klus van de nieuwe aanplant af te maken, de steunpalen worden geplaatst en ook de gietranden zullen binnenkort geplaatst worden. De gietranden zijn de kunststof ringen die om de stamvoet worden geplaatst om het geven van water van de nieuwe aanplant te vergemakkelijken. Harry Otten is bezig een bewateringsschema vast te stellen om inboet van de nieuwe bomen te minimaliseren.

Tot slot helaas nog even een punt van aandacht betreffende etiquette. Wilt u zo vriendelijk zijn het daarvoor bedoelde pad naar de tee van hole 1 te gebruiken? Weliswaar is de kortste afstand van A naar B een rechte lijn en in dit geval voert de route dan vanaf het pad langs de tee van hole 10 via de fairway, tijdelijke green en foregreen van hole 18 en daarna tussen de bunker en de green door naar de oranje tee. Maar u kunt zich hopelijk voorstellen dat dit niet de bedoeling is, hole 18 wordt onnodig beschadigd en u brengt uw eigen veiligheid in gevaar. De baancommissie gaat geen borden plaatsen en obstakels aanbrengen, maar rekent zoals altijd op uw gezonde verstand.

 

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT