Baanblog

 
     

Werkzaamheden in de baan

door Webredactie Sallandsche op 23-3-2017
De komende dagen vinden een aantal werkzaamheden plaats waarover de baancommissie u graag informeert.

Op hole 16 worden ter hoogte van de rode tee 3 zilveresdoorns (Acer saccharinum) geplant. Omdat de populierenrij op leeftijd komt is de verwachting dat deze bomen over 10-20 jaar gekapt moeten worden. Om de bescherming van de bewoners van het perceel naast hole 16 (Gert Jan en Madeleine van Drimmelen) ook op langere tijd te continueren dienen tijdig maatregelen te worden genomen. In overleg met en op advies van onze architect Christoph Städler is voor de zilveresdoorn gekozen. De zilveresdoorn is een snelgroeiende boom die hoger wordt dan de huidige hoogste populier. Daarbij heeft de boom een grote zeer dichte kroon, zoals u op de afbeelding kunt zien. De verwachting is dat de 3 zilveresdoorns meer afzwaaiende ballen zullen afvangen dan de huidige rij populieren.

Tijdens de groeiperiode van de zilveresdoorns zal de rode tee naar links verplaatst moeten worden. Door de plaats van de bomen zullen spelers bij hun afslag van de blauwe en gele/witte tee meer naar links richten. Om die reden heeft de architect aan de linkerzijde een nieuwe maailijn aangegeven voor fairway en semi-rough. De Enk heeft reeds volgens het nieuwe patroon gemaaid. Doordat drives vanaf de achterste tees meer naar links worden gericht is besloten de meest rechter els bij de vijver te verwijderen. Hierdoor blijft een fair tweede schot naar de fairway mogelijk. De HRC heeft vastgesteld dat de maateregelen geen gevolgen hebben voor de course rating (CR) en slope rating (SR) van onze baan.

Binnenkort is de baan weer qualifying en kunt u uw plannen om uw handicap te verlagen ten uitvoer gaan brengen. Maar u heeft vast ook gezien dat de nieuwe tees van hole 1 en 4 nog niet klaar zijn om in gebruik te worden genomen. Dit betekent dat wij 3 tijdelijke tees gaan maken. En wel op hole 1 op de nieuwe gele tee voor blauw en geel en op hole 4 op de nieuwe gele en witte tee voor geel en wit en op de nieuwe rode en blauwe tee voor rood en blauw. Hierdoor voldoet de baan weer aan de eisen voor qualifying condities. De tijdelijke tees worden 2 X 2 meter en zijn van kunstgras. De tees worden identiek aan de 3 tees op de oefenbaan.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT