Baanblog

 
     

Das, heide & mens

door Webredactie Sallandsche op 19-4-2017
Op bijgevoegde foto ziet u 2 zaken waarover de baancommissie u wilt informeren. Op de fairway ziet u schade aan de grasmat. De greenkeepers hebben dit dinsdagochtend 18 april waargenomen. De schade is ontstaan doordat een of meerdere dassen op zoek zijn gegaan naar engerlingen of emelten. Met de lange graafklauwen van hun voorpoten gaan ze op zoek naar hun lekkernijen. Nadat de fairway is gemaaid is waarschijnlijk weinig meer te zien van de ontstane schade. Rechts op de foto ziet u de plek waar de greenkeepers heidestrooisel hebben aangebracht, net als bij de nieuwe tees van hole 4. Met geduld, hulp van de natuur en wat geluk ontstaan daar over een aantal jaren fraaie heidepercelen. In overleg met de HRC is dit gebied tot GUR verklaard.

Om de baan op Paasmaandag goed te preparen voor de wedstrijd om de President’s Putter was het team van Harry Otten al vroeg aan het werk. Helaas moest erg veel tijd worden besteed aan het fatsoeneren van de bunkers, doordat deze in het weekend verkeerd of niet geharkt waren. Wanneer u na uw bunkerslag de bunker netjes aanharkt zal de volgende speler dat waarschijnlijk ook doen, goed voorbeeld doet goed volgen. Door van u af te harken ontstaat het gewenste resultaat. Op de volgende NGF video  ziet u o.a. hoe een bunker geharkt dient te worden. En plaatst u a.u.b. de hark buiten de bunker, zoals wij dat op de Sallandsche met elkaar hebben afgesproken.

In het voorjaar zijn er veel berichten van onze competitieteams. Een artikel van de baancommissie verdwijnt dan al snel van de startpagina van onze website. Wanneer u bij het menu op “actueel” klikt ziet u als tweede item “baanblog”. Hier vindt u alle berichten van de baancommissie.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT