Baanblog

 
     

Voortgang renovatie tees

Vorige week maandag is De Enk met groot materieel aan de slag gegaan om een aantal tees van hole 7, 10 en 18 te renoveren en/of te verplaatsen. Door het matige weer zijn de werkzaamheden wat uitgelopen, de verwachting is echter dat het werk deze week kan worden afgerond. Nog niet zeker is of er al ingezaaid kan worden, dat hangt af van de hoeveelheid regen die de komende dagen valt. U kunt zien dat sommige tees hoger worden dan voorheen. De tees worden “1% nose up” aangelegd zoals dat heet, dit betekent dat een tee van 20 meter aan het einde 20 cm hoger is dan aan het begin. Deze manier van aanleg heeft 2 voordelen: visueel ziet het er goed uit (is natuurlijk subjectief) en het geeft een betere afwatering. 

De baan heeft soms geen qualifying condities, dit gebeurt wanneer de baan meer dan 50 meter per 9 holes of meer dan 100 meter per 18 holes wordt ingekort. Nadat De Enk de werkzaamheden heeft afgerond zal de baan weer qualifying condities hebben. Op hole 7 zullen alle teemerken op de huidige rode tee worden geplaatst, de nieuwe rode en oranje tees worden verder naar voren aangelegd. Op hole 10 zullen alle teemerken op de voormalige zwarte tee worden geplaatst. Dit betekent dat u de komende periode niet van een mat hoeft af te slaan. Komend voorjaar hebben wij er dan weer een paar goede tees bij. Het plan is dat wij de komende jaren doorgaan met het renoveren van alle slechte tees. 

Naast de tees van hole 9 is een gebied afgeschaafd waar het gras het van de heide heeft gewonnen. De ontstane kale plekken zullen binnenkort met heidestrooisel worden opgevuld. 

Wij hopen op uw begrip voor eventuele overlast door de werkzaamheden en voor de onduidelijkheid of de baan al dan niet qualifying condities heeft.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT