Baanblog

 
     

Boominspectie vanaf 14 november

door Webredactie Sallandsche op 10-11-2017

Vanaf dinsdag 14 november zal de firma BoomOntzorging.com in het kader van de veiligheid van ons allen een inspectie van het bomenbestand uitvoeren. Bos- en landgoedeigenaren hebben een zorgplicht en dus een onderhoud- en controleplicht.  

 

Deze boomveiligheidsinspectie ook wel “virtual tree assessment” (VTA) genoemd is dus verplicht. Bij deze visuele boomveiligheidsinspectie worden de bomen systematisch geïnspecteerd op uiterlijke kenmerken die duiden op (interne) structurele verzwakkingen en op aantastingen veroorzaakt door schimmels, bacteriën of houtborende insecten. De VTA geeft een goede inschatting van de veiligheid van een boom waardoor er een weloverwogen beslissing kan worden genomen of de boom nog veilig is of dat er een verhoogd risico bestaat bij het handhaven van de boom in zijn huidige toestand. Indien nodig zullen daarna aanvullende maatregelen (bijvoorbeeld zagen of kappen) genomen moeten worden.

 

De medewerker van BoomOntzorging.com zal 2-3 dagen aanwezig zijn op het terrein van de Sallandsche. U kunt de medewerker dus ook tegenkomen wanneer u uw ronde speelt. En de gedragsregel “baanpersoneel  heeft altijd voorrang” is ook in dit geval van toepassing.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT