Baanblog

 
     

Onderhoud greens

Om de kwaliteit van onze greens verder te verbeteren is het onderhoudsschema dit jaar enigszins aangepast. In overleg tussen De Enk, onze externe adviseur Casper Paulussen en de baancommissie is besloten de onderhoudsfrequentie van de greens gedurende het speelseizoen van april tot en met oktober te verhogen. Het motto is daarbij “less and more often”. Dit betekent de greens vaker maar minder agressief beluchten, per onderhoudsbeurt er minder dress zand gebruiken, frequenter doorzaaien en minder beregenen. De voornaamste doestelling is, zoals door De Enk in 2010 al bepaald, het ongewenste straatgras (Poa annua) in de greens verder terug te dringen en het aandeel gewoon struisgras (Agrostis capillaris) te verhogen. En daarbij het vochtgehalte in de toplaag onder de 20% te houden en het overbodige vilt te verwijderen.

Nadat wij enkele weken geleden groot onderhoud aan de greens hebben gedaan zijn ze deze week wederom aan de beurt en over 2 weken worden de greens opnieuw onder handen genomen. De afgelopen dagen zijn de greens gemaaid, in 2 richtingen verticaal gemaaid, bezand en geborsteld. Ook wordt er doorgezaaid. Dit alles heeft tot gevolg dat de baan deze week een paar dagen niet qualifying is en de snelheid van de greens beduidend minder is. Vorige week was de Stimp nog 8, op dinsdagmiddag amper 6,5. Maar weest u gerust, zeer binnenkort halen wij weer onze streefwaarde van 8. Op dit YouTube filmpje https://www.youtube.com/watch?v=rlULpKsewnE kunt u zien hoe de snelheid (de Stimp waarde) van een green wordt bepaald. Hoeveel voet rolt een golfbal vanaf een gestandaardiseerde helling. De meting wordt in 2 richtingen met 3 golfballen uitgevoerd. Daarna wordt de Stimp waarde bepaald.

Wij hopen op uw begrip te kunnen rekenen wanneer niet alle greens bespeeld kunnen worden of de baan niet qualifying is. Het is ons streven de verstoring zo gering mogelijk te laten zijn. De baancommissie wenst u veel speelplezier en een zonnige zomer.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT