Baanblog

 
     

Baanwerkzaamheden

door Webredactie Sallandsche op 3-9-2018
Vanaf 11 september wordt een aanvang genomen met de door onze architect geadviseerde verbeteringen aan de baan welke door het bestuur zijn geaccordeerd. De inschatting is dat, mede afhankelijk van het weer, de werkzaamheden 2 weken in beslag zullen nemen. 

Het betreft de volgende zaken:
 • Vervangen twee tees van zowel hole 8 als hole 12, inclusief verbetering van de drainage rondom de tees. Bij hole 8 zal in het gebied tussen hole 7 en 8 een afwateringsgebied worden gecreëerd analoog aan de poel die tussen hole 2 en 4 is aangelegd.
 • Afvlakken en vergroten van de fairwaybunker op hole 13
 • Verbeteren drainage bij de greens van hole 2 (links voor) en 11 (achterzijde).

 • Tijdens de werkzaamheden zal de baan op meerdere dagen niet qualifying (nonQ) zijn omdat de baan meer dan 50 meter korter is per lus van 9 holes. Er was reeds vanaf 10 september onderhoud aan de greens ingepland, hetgeen betekent dat de baan sowieso nonQ is gedurende deze week. Na de voltooiing van de werkzaamheden wordt op hole 8 afgeslagen van de oranje tee voor degenen die van rood en blauw afslaan en van de voormalige zwarte tee voor degenen die van geel en wit afslaan. Bij hole 12 zullen alle spelers van de oranje tee afslaan. Dit betekent dat de baan dan weer qualifying is, voor 1 t/m 9, 10 t/m 18 en 1 t/m 18. 

  Op alle nieuwe tees zal op het voorste gedeelte een strook van 2 meter met graszoden worden aangelegd. De verwachting is dat de nieuwe tees in zijn geheel in het voorjaar van 2019 weer bespeelbaar zijn. De strook met graszoden stelt ons in staat al eerder te spelen op de baan met de lengte zoals tijdens de baanrating door de NGF is vastgesteld. Ook is dit belangrijk voor de competitie en de wedstrijden waarbij mannen en vrouwen tegen elkaar uitkomen. 

  Wij hopen dat u niet teveel overlast heeft bij het spelen van uw ronde golf.

  Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

  Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
  voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
   
  voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
  NAAR BOVEN
  Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT