Nieuws

Actuele nieuwsartikelen

Heren 1 - 36 holes

Heren 1 - 36 holes
zaterdag 14 april 2018 (676 keer bekeken)
Jochem Hubregtse

Afgelopen zondag 8 april mocht Sallandsche Heren 1 voor het eerst aantreden op de Batouwe tegen De Dommel. Het gehele winterseizoen hebben wij hard getraind om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

Het team dat vorig jaar na degradatie vanuit de hoofdklasse flink uit elkaar viel is niet het oude meer. Peter Vermeulen moest vorig jaar afscheid nemen na jarenlange commitment aan de competitie. Mede dankzij zijn visie is de Sallandsche in de hoofdklasse gekomen en wist daardoor 2 landstitels te veroveren. 

Het team is anders dan vorig jaar: Bas Vermeulen is zijn geluk aan het vinden in Florida, de één ging naar een andere (hoofdklasse) club en de anderen hadden geen ambitie/zin meer om op het hoogste niveau van de Sallandsche te spelen. Het is zoals het is.  

Roeien met de riemen die we hebben, dat betekent dit jaar een geheel nieuw team met als captain mijzelf Jochem Hubregtse en 5 debuterende Heren 1 spelers. Lars Lambooij (voormalig Go Ahead speler), Boris Doornebos (CSE Zwolle), Bram Veen (CSE), Max Schreuder (CSE) en Jorik van der Linden (CIOS Arnhem) en als invaller Duco Segers. 

Lars Lambooij was deze wedstrijd afwezig, fysieke coach van Heren 1 Fred Hubregtse mocht zijn plaats innemen en maakte op de respectievelijke leeftijd van 55 jaar zijn debuut in Heren 1. 

De voorbereiding was goed, om 07.00 uur op de carpool Apeldoorn verzamelen om zo de “spelersbus” in te stappen, gesponsord door Jacques Schreuder (vader Max). Dat deed de teamsfeer goed, we hadden er allen erg veel zin in. 
Na koffie en koek en een motiverende speech van coach Geert Frohn de baan in.

De eerste foursome, Bram & Jochem hadden een mooie partij tegen 2 ervaren spelers van de Dommel. Met 3/2 wisten wij de eerste punten van het seizoen zeker te stellen. Het tweede foursome koppel, Max en Jorik hadden het zwaar in het begin en konden helaas de motor niet meer aan krijgen. Verlies van 6/5 voor een tussenstand van 2-2. De derde de foursome Fred en Boris moesten in het begin ook nog acclimatiseren. Ze wisten beiden erg mooie slagen te produceren maar konden het niet samenbrengen, 7/5 verlies. 

Na een heerlijke lunch mochten we de achterstand inhalen met de singles. Als captain had ik er nog vertrouwen in. De tegenstander had een sterke opstelling, de handicaps lagen tussen de 3.5 en 5 waardoor we op papier de underdog positie hadden. 

Met een openingsbirdie had ik er zin in en speelde vol vertrouwen verder, echter Martijn wist uitermate goed spel te leveren. 1 down na 9 holes, ik wist de kansen niet te benutten en verloor hole 10/11/12 wat het erg moeilijk maakte om de achterstand weer in te halen. Dat gaf de rest van het team geen goed gevoel, we hadden het moeten hebben van een snelle start. 
Bram en Boris hadden een erg spannende partij en beten zich vast in de (op papier betere) spelers. Bram moest helaas de strijd staken op de 15de. Boris speelde erg goed en was gemotiveerd om te winnen “Jochem even niet bij me lopen, ik speel echt veel te goed om te verliezen” waren zijn woorden, waardering voor die attitude maar ook hij moest op hole 16 de strijd staken. 
Jorik had het ook alles behalve makkelijk tegen handicapper 4 Joost, gevochten tot het gaatje maar ook hij verloor, dit maal op de 13de. 
Max Schreuder, met zijn 12 jaar de “Benjamin” van ons team wist aardig partij te geven tegen de 22 jarige student Pim. Koelbloedig vocht hij zijn weg weer terug na de turn, op hole 16 kwam hij 1 down waardoor de klus weer moeilijker werd. Max, die geen verre afslagen heeft  (gezien zijn leeftijd) maakt dat goed door zijn erg sterke shortgame en putten, hierdoor wist hij zijn tegenstander lichtelijk geïrriteerd te maken. Helaas met een verloren bal op de 18de moest hij tekenen voor een 2 down verlies. In de middagronde is Max als enige verder gekomen dan de 15de! Goed gedaan en de verbeterpunten meenemen naar de volgende keer. 
Invaller Fred Hubregtse, senior of the day, wist erg mooie ballen te slaan, had vele birdie kansen maar de putter bleef erg koud, helaas een verlies van 6/5. 

Alle partijen in de middag verloren wat een nederlaag van 2-16 betekent. Niet het gehoopte resultaat, de verbeterpunten meenemen naar volgende week, dan mogen we aantreden op de Dommel tegen het team van de Edese.

Bedankt Roelof Veld voor de trouwe support en coach Geert Frohn voor zijn aanwezigheid. Als selectie willen we ook jullie, de leden van de Sallandsche bedanken voor het ondersteunen van de trainingen over het gehele seizoen. 

Publiek is het komend weekend altijd welkom, dit hebben wij (zoals u ziet) erg nodig. Tot volgende week.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT