Nieuws

Actuele nieuwsartikelen

Heren Senioren 1 (HS1) handhaaft zich in 2de klasse

Heren Senioren 1 (HS1) handhaaft zich in 2de klasse
maandag 14 mei 2018 (482 keer bekeken)
Robert Meulenbrug
Onze promotie van vorig jaar leidde er toe dat wij dit jaar als HS1 aan de competitie begonnen en ingedeeld werden met op papier sterke teams met goede tot zeer goede golfbanen: De Pan, Goyer, Nunspeet en Zeewolde. Na een 9-9 tegen Nunspeet op de eerste vrijdag was het onze inschatting dat het lastig zou worden om het vege lijf te redden. Maar matchplay blijft matchplay en handicaps zijn niet alleszeggend.

De tweede vrijdag waren wij gastheer – dank aan De Enk voor het uitstekend prepareren van de baan. De kaarten werden geschud: De Pan leek het sterkste team en Nunspeet zou het lastig krijgen. Een week later op De Pan tegen Goyer moest gewonnen worden, en na op één van Nederlands beste banen voorgespeeld te hebben gebeurde dat ook: 13-5. Klassebehoud kwam in zicht en de 9-9 tegen Zeewolde op de Goyer bracht ons in veilige haven. Sterker nog een overwinning op De Pan zou promotie betekenen. We hebben, doordat twee vrijdagen uitvielen, 3 weken deze prettige gedachte kunnen koesteren.

Vrijdag 11 mei werden wij met de harde werkelijkheid geconfronteerd. Een op oorlogssterkte aantredend De Pan was ons met name in de singles de baas: 5-13 waren de koele cijfers. De Pan was de terechte kampioen: 4X gewonnen, en keert terug naar de 1ste klasse waar zij ook thuishoren.

HS1 handhaaft zich en heeft een prima competitie achter de rug: in uitstekende teamsfeer op goede banen tegen aardige kerels golfen. En een ieder heeft zijn steentje bijgedragen, waarbij toch de prestatie van Karel Berghuijs in de singles vermeldenswaard is. Ook tegen vermeend sterkere tegenstanders hield hij het hoofd koel en bleek dat met name een uitstekend short game tot 4 (vier!) overwinningen leidde. Geen van de tegenstanders kwam verder dan hole 16.

In juli sluiten wij het seizoen traditioneel af met een team-BBQ met onze partners en beginnen wij ons te verheugen op de competitie van 2019. De TC c.q. competitieleider Frank Schreefel mag besluiten of het gepromoveerde team Van Baalen (HS3) of team Van Hees volgend jaar HS1 is.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT