Irene Wischhoff en Bas Vermeulen winnen het clubkampioenschap matchplay!

Aan het clubkampioen matchplay deden 18 heren en 11 dames mee. Er moest bij de heren een voorronde gespeeld worden op vrijdag tussen Karel Berghuis en Steven van der Meulen. Het was een spannende partij die pas op de 18de beslist werd in het voordeel van Steven.

Zaterdag werd er met heerlijk golfweer erg goed gespeeld. Op de turn hielden de meeste spelers elkaar nog behoorlijk in evenwicht. De verschillen werden veelal na hole 9 gerealiseerd met uiteindelijk toch behoorlijk overtuigende overwinningen als resultaat. Jaap Reddingius wist ondanks het handicap verschil nog lang aan te klampen bij Jochem Hubregtse maar moest op hole 15 toch zijn meerdere erkennen.

Zondagochtend vonden de halve finales plaats. Irene Wischhoff won stabiel met 5/4 van Juno Berveling. De wedstrijd tussen Karin Berghuis en Sascha van Wezenbeek werd pas op hole 18 beslist in het voordeel van Sascha. Bij de heren was Bas Vermeulen een maatje te groot voor Pim Paalman. Bas won deze wedstrijd met 5/3. Luuk Slijkhuis wist de overwinning naar zicht toe te trekken door Jochem Hubregtse te verslaan op de 19de hole!

De finales werden dus ’s-middags gespeeld tussen Irene Wischhoff en Sascha van Wezenbeek bij de dames. Bij de heren namen Luuk Slijkhuis en Bas Vermeulen het tegen elkaar op. De damesfinale werd overtuigend gewonnen door Irene die momenteel in bloedvorm verkeert! Bij de heren bleef het langer spannend. De wedstrijd werd pas op hole 16 beslist zodat Bas Vermeulen en Irene Wischhoff de matchplay clubkampioenen van 2022 zijn.

Het was een weekend met mooie wedstrijden. Zeker de moeite waard om eens te komen kijken.

Klik hier voor de uitslagen.