Start van Bridge op de Sallandsche

Gelukkig kunnen we in het komende winterseizoen weer bridgemiddagen en avonden in ons clubhuis organiseren.

Voorlopige data die hiervoor zijn vastgesteld:

Damesmiddagen 13:30 uur: dinsdagen 2 nov, 7 dec, 4 jan, 1 febr en 1 maart

Vrijdagavondbridge 19:30 uur:   vrijdagen 22 okt, 19 nov, 17 dec, 21 jan, 18 febr en 18 maart

Vriendelijk verzoek om deze data in uw agenda vast te leggen.

Enkele weken vóór iedere bridgewedstrijd zal detailinformatie worden gegeven via de Nieuwsbrief en op het inschrijfformulier in het clubhuis.

Verder is Huub Bruyns bereid gevonden  om op 5 maandagmiddagen  een Bridgeclinic te organiseren in de maanden okt/nov/dec. Er worden u 10 onderwerpen aangeboden waaruit u er 5 kunt kiezen. De meest gekozen onderwerpen worden behandeld. U kiest een 1 voor uw favoriete onderwerp en een 2 voor de volgende enz. u eindigt met een 10 voor het minst favoriete onderwerp voor u.  Via oefenspellen wordt de theorie in de praktijk toegepast. Pittig, maar interessant voor de beginnende spelers, maar  een must voor de gevorderde spelers. Voor 5 middagen wordt een vergoeding gevraagd van € 15 ( dus € 3 per keer). Na iedere sessie krijgt u de behandelde stof en de uitwerking van de gespeelde oefenspellen mee naar huis zodat alles nog eens kan worden nagekeken. De 10 onderwerpen staan onderaan dit artikel in willekeurige volgorde genummerd.

Heeft u hiervoor belangstelling dan graag contact met Huub Bruyns opnemen ( mail: hjabruyns@gmail.com of tel: 0570 592198).

De clinic is toegankelijk voor ( thee) leden van de Sallandsche.

Het is onze bedoeling de meermaals uitgestelde Golf-bridgewedstrijd met G.C. De Koepel in de zomer van 2022 wél te laten doorgaan. We gaan de voorbereidingen starten en zullen u t.z.t. informeren over de datum, mogelijkheid van inschrijving etc.

We zijn blij al deze activiteiten weer te kunnen gaan starten en hopen op een grote opkomst.

De Bridgecommissie

 

Keuze onderwerpen voor de Bridge-Clinic

  1. Het speelplan in een troefcontract Na de uitkomst links van u, telt u uw verliezers. Hoeveel zijn dat er en hoe werk je ze weg, wat zijn de mogelijkheden?
  2. Het uitkomen Menig contract sneuvelt als de juiste uitkomst gevonden wordt. U tast als uitkomer nooit helemaal in het duister, wat zijn uw richtpunten?
  3. De switch De leider moet zijn contract maken maar u als tegenspeler wilt het contract down spelen. De dummy gaat open en er moet nu wat gebeuren!
  4. Aanvallen of verdedigen Aanvallen is de beste verdediging is een veel gehoorde kreet. In bridge is dat lang niet altijd waar. Gaat u actief of passief tegenspelen?
  5. De zwakke twee en de multi Hoe bied je dat, wat zijn de antwoorden en hoe verdedig je er tegen?
  6. Kleurbehandeling Het gevolg van het agressieve bieden is dat u ook agressief moet kunnen spelen. Welke aanpak van de kleur heeft het meeste succes?
  7. Het speelplan in een SA-contract Na de uitkomst telt u uw vaste slagen. Zijn dat er genoeg of moet er nog wat gebeuren? Hoe pak je dat aan?
  8. Controlebiedingen Zijn er slemmogelijkheden? Wij gaan door of wordt er op tijd gestopt. Wanneer is het een controle en wanneer niet, staat de troefkleur vast?
  9. Op weg naar slem De vier stappen op weg naar slem worden behandeld. Waar zit troef H en troef V. Deze kaarten worden getoond met Roman Keycard Blackwood , afgekort RKCB.
  • Tegenspelen U gunt de leider geen slag, zeker geen overslag. In bridge scoort u het hoogst met het juiste tegenspel. Hoe pak je dat aan?