Gebruikers van handicarts opgelet!! Per 1 maart gaat er wat veranderen

Heeft u een handicartpasje of maakt u wel eens gebruik van één van de 7 handicarts op de Sallandsche? Lees dan dit bericht goed door.

Wat verandert er?
• De handicarts zijn uitgerust met GPS. Met behulp van een softwareprogramma kunnen beperkingen worden aangegeven voor het rijden door de baan. Ook kunnen voorgeschreven routes worden ingevoerd. De mogelijkheden zijn divers. Voor de Sallandsche zal het in eerste instantie betekenen dat de karren op sommige plekken niet kunnen rijden. Denk hierbij vooral aan de foregreens. Uw snelheid wordt automatisch aangepast en via de display krijgt u de melding om af te slaan naar de volgende hole. Het is niet mogelijk om met handicarts de green op te rijden.
• Het betalingssysteem gaat veranderen. Bezitters van een pas van de Stichting Handicart, betalen niet meer bij Joke of de horeca. Zij ontvangen binnenkort een mail van de Stichting Handicart met een uitgebreide toelichting. Per 1 maart verloopt de betaling via een factuur die u van de Stichting Handicart ontvangt. Facturering geschiedt aan de hand van het individuele gebruik. Het gebruik wordt geregistreerd door een kastje. De handicartpas wordt voor het kasje gehouden een een keuze wordt gemaakt door het indrukken van één van de drie knoppen. Het wijst zichzelf en Joke en de horeca zullen u helpen. De instructies kunt u ook hier nalezen.
• U kunt het nummer van uw kar niet meer kiezen. De karren zijn prijzig en de bedoeling is dat het gebruik van onze 7 karren evenredig verdeeld wordt.

Wat als u geen pas heeft van de Stichting Handicart?
In dit geval heeft de club een clubpas waarmee de kar kan worden gehuurd. Betaling geschiedt dan contant.

Wat als u uw pasje vergeet?
Helaas moeten we heel streng zijn om dit systeem tot een succes te maken. Dus zonder pas geen kar. Als de pas wordt opgeborgen in uw golftas dan moet dat haast geen probleem zijn. Het systeem is opgezet om de administratie en financiële afdracht voor uzelf en voor ons als club makkelijker te maken én om te zorgen dat al het geïnde geld ook terecht komt bij de Stichting (dat gaat bij ons gelukkig altijd wel goed, maar is landelijk gezien niet altijd gegarandeerd). Daarnaast kan de Stichting Handicart het gebruik van de individuele karren beter beheersen.

Wij hebben nog een belangrijke vraag voor u.
De karren worden ons ter beschikking gesteld op basis van de opbrengsten uit donaties en gebruik. Elke kar moet ongeveer € 1500,- opbrengen. Op dit moment hebben we 7 karren, maar die brengen jaarlijks geen € 1500,00 op. We komen tussen de 500-1000 euro per jaar tekort. De Stichting Handicart doet hier tot nu toe niet moeilijk over, maar zou op een zeker moment 1 kar kunnen terugnemen. Dat willen we natuurlijk niet, want regelmatig hebben we die 7 karren toch echt nodig. Donaties/vrijwillige bijdragen zijn daarom erg belangrijk. Wij willen u daarom in overweging geven uw vrijwillige bijdrage te verhogen zodat we met elkaar onze zeven karren rijdende kunnen houden.

Zijn er vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze handicartconsuls Simon van der Weijden: 06-30954860 of Fredrik Kwakkel: 06-53540997.