Gloednieuwe Handicarts !

Woensdagmiddag 10 november stond er een grote truck met oplegger met maar liefst 8 buggy’s voor de Sallandsche op de parkeerplaats. Een imposant gezicht!
Bij het Handicart Open in september – waar een verdubbelde opbrengst genoteerd mocht worden – werd de mogelijke aanschaf van een 8e kar genoemd. Hier moet dan wel voldoende “opbrengst” tegenover staan. Dat wil zeggen een handicart moet per stuk ongeveer 1500,- euro opbrengen. Dit kan door de donaties, gereden rondes en het jaarlijkse toernooi. Dit jaar hebben wij ruim de opbrengst gehaald, zodat de 8e buggy mogelijk werd. Er is een inventarisatie geweest door het secretariaat, hoe vaak er “nee” moest worden verkocht dit seizoen. Door Corona was een dubbele bezetting ook niet altijd mogelijk. Uitbreiding was nodig.

Het geluk wilde dat wij daarnaast door goede communicatie met de St. Handicart op de nominatie stonden voor vernieuwing van het “wagenpark”. De nieuwe buggy’s zijn voorzien van Lithium-ion batterijen. Deze zijn zuiniger, lichter ( minder baansporen…) , en niet onbelangrijk, het onderhoud is minder intensief. U moet weten dat Domagoj Gobac, kortweg “Do”, onze technicus in de commissie, elke 2 weken de loodzuur accu’s diende bij te vullen. Dank gaat uit naar Do, die ook bezig is het GPS systeem te perfectioneren.
Op de dag van de omwisseling konden er die dag dus geen handicarts uitgereikt worden.
’s Morgens was om 09.00 uur Do al druk doende de 7 handicarts schoon te spuiten. Om 10.30 was ik er ook bij en na letters eraf halen ,laatste poets, de buggy’s naar het parkeerterrein rijden, de laders loskoppelen (Do) en uitvegen van de stalling– met hulp van Geert Westerbeek, was het tijd voor koffie rond 12.00 uur. Toen ook de chauffeur van de truck arriveerde hebben we gezamenlijk koffie/broodje genuttigd.
De nieuwe buggy’s werden na koppeling GPS systeem, naar de stalling gereden. De oude buggy’s werden de oplegger opgereden, retour naar de St. Handicart. Do heeft de opladers weer aangesloten, controleerde de nummering met ons eigen systeem en heeft e.e.a. ingevoerd. De volgende dag had Judith provisorisch de nieuwe buggy’s genummerd. Inmiddels met definitieve nummering. Kar 8 staat naast 6 en 7 bij de driving range
Voor het nieuwe jaar 2022, hebben wij een fraai nieuw wagenpark. Voor de minder valide golfer toch een mogelijkheid deze mooie sport te blijven beoefenen.

Marjolein Zwemmer
Clubconsul