Oliebollenwedstrijd, 29 december 2019

Wat een opkomst voor deze laatste wedstrijd van het jaar. 144 deelnemers, verdeeld over twee negen holes wedstrijden. Dubbele starts waren nodig en men werd ingedeeld over de eerste negen of de tweede negen en dat alles in een  greensome, shotgun wedstrijd. Een bomvol veld. Helaas visten er ook mensen achter het net, want het maximale aantal deelnemers werd ruim voor de sluitingsdatum al gerealiseerd. Het blijkt een schot in de roos om in de drukke dagen aan het eind van het jaar elkaar ook nog even onder sportieve omstandigheden te ontmoeten. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Maar de “kers op de taart” is tijdens de wedstrijd de culinaire stop in de oliebollenkraam van Pascal en zijn echtgenote. Heerlijke luchtige bollen, warme chocomel met slagroom en lekkere geurige glühwein. Dat was smullen geblazen.

Wedstrijd 1 werd gewonnen door Joop Doornebos en Erica Donkervoort met 23 punten. Goede tweede Jurjen Pille en Marjolein Zwemmer met 21 punten.

Wedstrijd 2 werd gewonnen door Onno Mastenbroek en Theo Terpstra met 24 punten. Hier was de tweede plaats voor Dirk van Zoghel en Anneke Vegelin ook met 24 punten.

We raden iedereen aan om de inschrijvingstermijn volgend jaar goed in de gaten te houden, maar je moet nog wel een tijdje geduld hebben. Deze wedstrijd was een try-out, maar zowel vorig jaar als nu is gebleken dat er meer dan gewone belangstelling voor is.

Namens de wedstrijdleiding allemaal bedankt voor het meedoen en alle goeds gewenst voor een sportief 2020 in goede gezondheid.