Overijssels Golf Kampioenschap 2019

Op zondag 6 oktober waren de 8 golfclubs uit Overijssel weer aanwezig voor het kampioenschap. De Sallandsche is in 2014 en 2015 al kampioen geworden.

Het team bestond uit 5 dames: Amber Bruins, Karin Berghuijs, Irene Wischhoff, Pauline Postma en Sascha van Wezenbeek en 5 heren: Barry Brouwer, Fred Hubregtse, Patrick van Wezenbeek, Luuk Slijkhuis en Captain Jochem Hubregtse.

Het was een frisse start, Pauline en Patrick waren al vroeg de baan in, na 12.00 was iedereen de baan in. Gelukkig ging het later in de middag pas regenen waardoor het meeste naast ons viel. Luuk Slijkhuis, regerend kampioen, had een prima ronde van 77 maar maakte helaas bogeys op de laatste 3 holes, hij wist daarmee de derde plek te bemachtigen en eindigde net als in andere jaren bovenin het klassement. Patrick speelde een degelijke ronde van 82, Barry en ik een ronde van 84. Pim Paalman was ziek dus kon helaas niet spelen, Fred Hubregtse nam zijn plaats in en ging rond in 91 slagen.

Bij de dames was er meer succes op het leaderboard. Amber, die later een play-off moest spelen, ging rond in 80 slagen. Karin Berghuijs speelde steady met 83 slagen en werd 3de en Irene Wischhoff noteerde een ronde van 87 slagen, goed voor de 4de plek. Sascha van Wezenbeek deed daar niet veel voor onder met een ronde van 89 slagen.

Play-off Amber Bruins vs. Marieke Hardeman

Beide dames speelden hun ronde in 80 slagen dus dat betekende een play-off op hole 10 & 18. De eerste play-off hole, hole 10 een par 4 van 332 meter. Na de 2de slag allebei een chip, maar geen van beiden wisten de putt te holen.

Door naar 18, een par 5 van 378 meter. Amber mist de fairway links en krijgt een erg ongelukkige ligging, recht achter een boom, noodgedwongen moest ze naar de naastliggende fairway pitchen. Marieke zag dat ze ruimte had en maakte een gewaagde keus door met een houten 5 te slaan, deze leek in het water links van de green te rollen maar bleef 1 meter voor de hindernis liggen. Marieke maakte een par en pakte daarmee de overwinning. Amber verloor nipt maar die tweede titel komt nog wel.

Het belangrijkste kwam bij de prijsuitreiking waar wij als team van de Sallandsche Overijssels kampioen bleken te zijn geworden. De beste 4 scores van ons waren genoeg om te winnen van de 7 andere teams. Dit is de derde titel van de Sallandsche en daarmee een mooie mijlpaal.

We hopen in de toekomst op een vervolg van dit toernooi, een erg leuk toernooi en het is wel weer gebleken dat de Sallandsche altijd goed vertegenwoordigd is. Graag wil ik Charlotte van Hees en Frank Schreefel bedanken voor de organisatie vooraf.

Tot snel op de golfbaan.

Jochem Hubregtse