Renovatie bos tussen hole 10,17,18

Het bos tussen deze holes heeft jarenlang minder aandacht gekregen waardoor er achterstallig onderhoud is.

Wist u dat in de jaren 80 mogelijk was om van de 17e hole zelfs naar de 10 hole te kijken!
Wist u dat er vroeger op de back tee van de 18 hole een theehuisje stond welke met een beukenlaan verbonden was met het Landgoed de Lankhorst. Deze beukenlaan is er nog steeds!
De Sallandsche is een park/ bosbaan en daar hoort een opgeruimd bos bij.  Opgeruimd bos om de bestaande vegetatie ruimte en lucht te geven, maar ook om een afgezwaaide bal eenvoudiger terug te kunnen vinden.

We hebben het plan om dit bos met vrijwilligers op te ruimen. Het afval dat uit het bos komt wordt gebruikt om een houtwal midden in het bos te maken. Deze houtwal is goed voor vogels en insecten (geo certificaat). Oude bomen en mogelijk potentiële bomen blijven natuurlijk staan, waar nodig worden ze gesnoeid, maar opslag (jonge bomen en struiken) zullen verwijderd worden.  Struiken met eetbare bessen voor vogels zullen ook behouden worden.

Vriendelijke groet Robbert Wischhoff, Baancommissie

Helpt u mee?
Data opruiming: zaterdag 9 januari 2021 bepaald. Aanmelden stellen wij op prijs, graag via -> email adres: bosploegsallandsche@gmail.com  Graag vermelden of u een motorzaag heeft en of u daar ervaring mee heeft.