Werking van de robotmaaier

In het algemeen wordt getracht de maai werkzaamheden zoveel mogelijk voor het openen van de baan te hebben afgerond, desondanks kunt u de robotmaaier tijdens het golfspel tegenkomen. Tijdens het maaien staat de zwaailamp uit. Dit betekent dat u gewoon door kunt spelen.
De machine stopt automatisch op een afstand van ongeveer een halve meter voor grotere objecten zoals golftassen en spelers indien deze in zijn baan staan. Kleinere objecten zoals ballen en clubs “ziet” hij echter niet. Een bal komt tegen de voorrollen van de maaier aan en wordt dan weggetikt naar de zijkant van de machine. Probeer niet de bal op het laatste moment voor de machine weg te pakken.
Houd ruim afstand en probeer rekening te houden met de werkvolgorde (baan voor baan) en zet een golftas of buggy niet in de baan (of de volgende baan) van de machine.
Bij het rijden van fairway naar fairway moet de machine soms ook de paden volgen. Indien u de machine tegenkomt kunt u het beste even opzij stappen zodat de machine ongehinderd door kan rijden.