22 april, tweede Paasdag, ofwel President’s putter dag

Aangestoken door allerlei enthousiaste flyers die her en der in het clubhuis stonden en blij met de goede weersvoorspellingen, hadden maar liefst 95 leden zich ingeschreven voor deze shotgun zilverwedstrijd. Het alternatief, de woonboulevard, moest het afleggen tegen de mogelijkheid om lekker te golfen in een gezellige sfeer. Met zoveel deelnemers is er weleens een kleine stagnatie hier en daar, maar het is verbazingwekkend hoe rustig de wedstrijd  op zo’n vol veld verloopt.

De wedstrijdvorm fbbb tegen par is verwarrend omdat men een bruto score van elke  deelnemer moet invoeren,  waar Proware dan een uitslag per flight voor berekent die op de PC van de wedstrijdtafel verschijnt. Er moet na afloop nogal wat gecontroleerd worden maar de terechte winnaars van de dag bleken overduidelijk Henk Jacobs en Coos Waagmeester met een score van + 10. Waardige tweede plaats voor John en Marion Kolkman met +7. Daarna nog vijf flights met een score van + 5,  maar daarvan vielen alleen John Sparwer met Charles van Rey en Pauline en Jan Diederik Postma in de prijzen. Immers de hoogste score van de laatste 9 holes is bepalend voor deze rangorde.

De lekkere hapjes tot slot  op het volle terras, de  mooie prijzen, een stempel op je Passe Partout en de lekkere Indonesische maaltijd maakten deze dag tot een groot succes. Jammer voor al die mensen die niet hebben meegedaan, maar het wedstrijdseizoen is nog maar net begonnen. Er komen nog veel wedstrijden aan.

De wedstrijdcommissie