Een golfbaan staat in de top tien van gevaarlijke plekken bij onweer. U bent zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid en dus voor het tijdig onderbreken van uw golfronde.

Wat kunt u doen?

Controleer de weersvoorspellingen. Als de tijd die verloopt tussen bliksem en donder minder is dan 10 seconden, is het onweer gevaarlijk dichtbij en moet u zo snel mogelijk een schuilplaats zoeken. De onweersbui is dan ca. 3 kilometer van u verwijderd (aantal seconden delen door 3 is min of meer het aantal kilometer dat de onweersbui verwijderd is).
Check hier het officiële onweersprotocol.

Waar schuilen?

In de schuilhutten, het clubhuis en de greenkeepersloods. Schuilhutten bevinden zich op onze baan:
–  rechts aan het einde van de fairway van hole 2
–  aan het pad achter de herentee van hole 5
–  tussen hole 7 en hole 8 ter hoogte van de damestee van hole 8
–  rechts achter de green van hole 12 op weg naar hole 13
–  langs het pad van hole 16 naar 17 ter hoogte van de tee van hole 15

Indien u niet tijdig een schuilplaats kunt vinden? Vermijd in ieder geval de volgende riskante plaatsen: alleenstaande bomen, bosranden, waterhindernissen en metalen afrasteringen. Zoek een open plek. Hurk met uw voeten bij elkaar (contact met de grond zo klein mogelijk). Blijf niet in groepjes bij elkaar staan en ga niet plat op de grond liggen. Blijf uit de buurt van uw golfkar en golfclubs. Steek geen paraplu op.

Vermijd mobiel telefoneren tijdens onweer

Een mobiele telefoon trekt geen bliksem aan, daarvoor is de telefoon te klein, echter bij telefoneren tijdens onweer kan de telefoon als geleider werken die de stroom toegang geeft tot het lichaam. Onderzoek en praktijk geven aan dat dan de gevolgen van een inslag vele malen ernstiger zijn.