Dames Senioren 2 wint van Nijmegen

Golfclub Heelsum is gesitueerd op de plek waar in de 2e wereldoorlog Operation Market Garden plaatsvond.
Een prachtige baan, waar de geschiedenis en het ecologisch geweten samen komen. Er zijn geen prullenbakken
en toiletten in de baan en je krijgt een afbreekbaar afvalzakje mee. Wij speelden de lussen ‘Sandr’ en ‘Airborne’.

Sandr is de naam van ondergrondse zand- en kiezelbekkens waar het smeltwater van de ijskap, gedurende de laatste ijstijd in sijpelde. Door de permafrost kon het water nergens anders heen. Airborne spreekt voor zich.

Tegenstander op deze wisselvallige donderdag was het bovenaan staande team van Nijmegen. Zij hadden tot nu toe al hun wedstrijden met ruime cijfers gewonnen. De ochtendronde verliep wat minder; 5-1 voor Nijmegen. Appeltje-eitje werd door hen waarschijnlijk gedacht, want ’s middags was hun TC al aanwezig om met hen het kampioenschap te vieren.

Maar dan hadden ze buiten de waard gerekend. Wij, Salland dames senioren 2 wonnen ’s middags vier partijen en halfden er één. Eindstand: 10-8 voor ons. En dat met gemiddeld allemaal hogere handicaps!

Natuurlijk moeten wij nog een wedstrijd spelen (Nijmegen is dan gastvrouw). Wij hopen volgende week te winnen van de Breuninkhof en dan zou het voor ons zo ver zijn. Eindelijk weer terug naar de 2de klasse.

Maar zover is het nog niet. We nemen iedere wedstrijd weer even serieus: net als Ajax, dat eerst nog maar tegen Willem II moet zien te winnen, en dan tegen de Spurs niet verliezen.

Sportieve groet van Francis, Marjolijn, Dorien, Noor, Hanny, Ingrid, Micheline, Conny en Mariëtte