Informatie Damescommissie

Dinsdag is de dag voor de dames. We hebben dan starttijd van 10.30 tot 13.00 uur en we organiseren de meeste wedstrijden dan ook op deze dag. Vanaf 2018 hebben we ook éénmaal in de maand een uur starttijd op vrijdagmiddag: Hole 19.
Inschrijven voor alle wedstrijden gaat via Mijn Sallandsche.
De wedstrijden staan minimaal 6 weken van tevoren in de wedstrijdkalender en worden in de week ervoor ook via de wekelijkse Sallandsche Nieuwsflits aangekondigd. Meestal delen we de wedstrijd in op zondagmiddag om 16.00 uur, voor de wedstrijd van vrijdag op woensdag.

Qualifying wedstrijden

Er zijn 2 qualifying wedstrijden per maand:
  1. Grote Po (hcp 0-20) en Kleine Po (hcp 20.1-36)
    De Po’s wisselen elke maand van houder. De winnaars maken de Po voor de volgende wedstrijd gezellig op en aan het einde van het seizoen nemen de overall winnaars de Po mee naar huis tot het volgende seizoen.
  2. Damesmaandbeker: inschrijven met een ander mag, hoeft niet. De scores worden bijgehouden en de nummers 1 t/m 4 van alle wedstrijden dingen in de finale mee om de Maandbeker aan het einde van het seizoen.

Funwedstrijden

Op de overige dinsdagen (en vrijdagen) worden andere wedstrijden georganiseerd: hidden holes, tegen par, gereduceerde stokken, en -vanaf 2018- op de non-qualifying dagen een inloop.
Als de baan qualifying is kan ervoor gekozen worden een qualifying kaart mee te nemen. De funwedstrijden zijn ook voor non-handicappers toegankelijk. Zij spelen dan van hcp 36.
Voor alle wedstrijden geldt dat ook zij die 9 i.p.v.18 holes willen spelen welkom zijn.

Individuele knockoutwedstrijden

Naast de groepswedstrijden zijn er individuele knockoutwedstrijden (mét hcp-verrekening). Voor de lage handicappers (0-20) de Shepard, voor de hoge handicappers (20.1-36) de Diepenveense Kikker. Inschrijfformulieren worden aan het begin van het seizoen per e-mail naar alle dames verstuurd. De inschrijving sluit vóór het begin van het seizoen. De winnaars en runners-up van deze matchplay wedstrijden worden gehuldigd op onze slotdag.

Birdieboom

In de dameskleedkamer hangt de Birdieboom. Dames die tijdens het spelen van een qualifying ronde een birdie maken, schrijven hun naam op een vogeltje en hangen dit op de betreffende hole in de boom. Op de slotdag worden de winnaars in de hoge- en lage hcp-categorie bekend gemaakt.

Speciale wedstrijden

  1. Openingswedstrijd
  2. Invitatie- of vriendinnendag
  3. Prinsjesdag, op de derde dinsdag in september
  4. Slotdag
Deze wedstrijden hebben altijd een feestelijk tintje. We beginnen met koffie/thee en iets lekkers en slaan om 11.00 uur af in een shotgunwedstrijd over 18 holes.

Winterseizoen: Hussel

Na het seizoen wordt er op dinsdag "gehusseld". Liefhebbers melden zich tussen 10.00 en 10.15 uur in het clubhuis. Er worden dan koppels geloot die 9 of 18 holes spelen. Geen inschrijfgeld of prijzen, maar gewoon lekker golfen. Soms, als de baan gesloten is, wordt er gewandeld en er zijn na afloop vrijwel altijd liefhebbers voor een paar rondjes bridge.

Bridge

In de winter wordt eenmaal per maand op de 1e dinsdag van de maand een heel gezellige bridgedrive gespeeld. Er is een indeling in twee groepen. Ook zonder partner kan deelgenomen worden. Neem daarvoor contact op met Francis Jacobs via email of Ingrid Mulder via email.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT