Informatie Damescommissie

Dinsdag is de dag voor de dames. We hebben dan starttijd van 10.30 tot 13.00 uur en we organiseren onze wedstrijden dan ook op deze dag.
Inschrijven voor alle wedstrijden gaat via Mijn Sallandsche.
De wedstrijden staan minimaal 6 weken van tevoren in de wedstrijdkalender en worden in de week ervoor ook via de wekelijkse Sallandsche Nieuwsflits aangekondigd. Meestal delen we de wedstrijd in op zondagmiddag om 16.00 uur. Soms is dit niet mogelijk en een enkele keer zal het dan ook voorkomen dat de indeling pas op maandag te zien is.

Qualifying wedstrijden

Er zijn 2 qualifying wedstrijden per maand:
  1. Grote Po (hcp 0-20) en Kleine Po (hcp 20.1-36) en Mini Po (9 holes)
    De Po’s wisselen elke maand van houder. De winnaars maken de Po voor de volgende wedstrijd gezellig op en aan het einde van het seizoen nemen de overall winnaars de Po mee naar huis tot het volgende seizoen.
  2. Damesmaandbeker: inschrijven met een ander mag, hoeft niet. De scores worden bijgehouden en de nummers 1 t/m 4 van alle wedstrijden dingen mee in de finale aan het einde van het seizoen. Alle handicaps spelen samen.

Funwedstrijden

Op de overige dinsdagen worden andere wedstrijden georganiseerd: hidden holes, tegen par, gereduceerde stokken etc.
Als de baan qualifying is kan ervoor gekozen worden een qualifying kaart mee te nemen. De funwedstrijden zijn ook voor non-handicappers toegankelijk. Zij spelen dan van hcp 36.
Voor alle wedstrijden geldt dat ook zij die 9 i.p.v.18 holes willen spelen welkom zijn.

Individuele knockoutwedstrijden

Naast de groepswedstrijden zijn er individuele knockoutwedstrijden (mét hcp-verrekening). Voor de lage handicappers (0-20) de Shepard, voor de hoge handicappers (20.1-36) de Kikker. Inschrijfformulieren worden aan het begin van het seizoen per e-mail naar alle dames verstuurd. De inschrijving sluit vóór het begin van het seizoen. De winnaars en runners-up van deze matchplay wedstrijden worden gehuldigd op onze slotdag.

Birdieboom

In de dameskleedkamer hangt de Birdieboom. Dames die tijdens het spelen van een qualifying ronde een birdie maken, schrijven hun naam op een vogeltje en hangen dit op de betreffende hole in de boom. Op de slotdag worden de winnaars in de hoge- en lage hcp-categorie bekend gemaakt.

Speciale wedstrijden

  1. Openingswedstrijd
  2. Invitatie- of vriendinnendag
  3. Prinsjesdag, op de derde dinsdag in september
  4. Slotdag
Deze wedstrijden hebben altijd een feestelijk tintje. We beginnen met koffie/thee en iets lekkers en slaan om 10.30 uur af in een shotgunwedstrijd over 18 holes.

Winterseizoen: Hussel

Na het seizoen wordt er op dinsdag "gehusseld". Liefhebbers melden zich tussen 10.00 en 10.15 uur in het clubhuis. Er worden dan koppels geloot die 9 of 18 holes spelen. Geen inschrijfgeld of prijzen, maar gewoon lekker golfen. Soms, als de baan gesloten is, wordt er gewandeld en er zijn na afloop vrijwel altijd liefhebbers voor een paar rondjes bridge.

In de winter organiseert Elly Fréquin eenmaal per maand op de eerste dinsdag van de maand een heel gezellige bridgedrive. Er wordt gespeeld in twee groepen. Ook zonder partner kan deelgenomen worden. Neem daarvoor contact op met Elly: ellyfrequin@gmail.com, 0570-626139.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor vereniging T:  +31 570 59 32 69|E:  secretariaat@sallandsche.nl
Leading Course Sallandsche
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT