Informatie Handicapbegeleiding

Sinds 1 januari 2016 is het begrip “clubhandicap” opgeheven. Leden met handicap 37-54 hebben nu ook een EGA-handicap (EGA staat voor European Golf Association). De meeste spelers met handicap 37-54 zijn beginnende golfers en die wil onze sportvereniging graag begeleiding aanbieden. Ook leden die baanpermissie hebben gekregen zijn welkom. De handicapbegeleidingscommissie is een subcommissie van de commissie nieuwe leden. De handicapbegeleidingscommissie is een aanvulling op de mentoren. Mentoren hebben het lid voorgedragen en worden geacht het lid wegwijs te maken binnen de club alsook regelmatig met het lid te spelen.
Voor meer informatie zie ook de informatie van de HRC-commissie:
- Spelers met baanpermissie, handicap 37 of hoger en
- Van niets tot EGA-handicap

Mentor

Soms zijn mentoren onvoldoende beschikbaar en/of kunnen zij deze (morele) verplichting niet nakomen. Het is de taak van de Handicapbegeleidingscommissie nieuwe leden om in zo’n geval leden en proefleden te helpen door begeleiding aan te bieden. Heeft een speler in het geheel geen ondersteuning van een mentor meer, dan is het taak van de Commissie nieuwe leden een nieuwe mentor  voor een dergelijk lid te vinden.

Handicapbegeleiding

Iedereen die een handicap 54 t/m 37 heeft of baanpermissie en zijn/haar spel wil verbeteren, kan meedoen aan de handicapbegeleiding. Op de eerste en derde woensdagochtend van de maand worden er onder begeleiding 9 holes gespeeld. Het doel is om tot beter golfspel te komen, etiquette in de baan te perfectioneren, snelheid in het spel te bevorderen alsook de regelkennis te vergroten. De begeleiders zullen zich niet met uw swing bemoeien. Daarvoor verwijzen zij u naar de pro's John Balvert en Geert Frohn. Wel wordt gecoacht op oplijnen, stokkeuze, kort spel, het lezen van de puttinglijn, coursemanagement (waar sla je je bal heen), baanmanagement (waar zet je je trolley neer) en toepassing en uitleg van golfregels tijdens het spel. Doordat u meer thuis raakt in het golfspel wordt naast uw spelniveau ook uw spelvreugde vergroot.

De handicapbegeleiding vindt plaats op de eerste en derde woensdag van de maand om 08.45 uur.
Er wordt gespeeld in flights van 3: 1 begeleider en 2 handicappers 54-37 of baanpermissieleden.
Deelnemers worden verzocht op tijd (uiterlijk 08.40 uur) aanwezig te zijn op tee 1 voor de flightindeling, zij moeten vooraf ingeslagen hebben.
De begeleiders zijn (bij toerbeurt): Barry Brouwer, Janny de Groot, Bart van Hees, Charlotte van Hees, Arno Huis in 't Veld, Harry Huiskes, John Kolkman, Gerard van Lokven,  Erik Meijer, José Perée, Henk Jan Overbeek en Johan Scholten.
Na het spelen van 9 holes worden een of meer regelkwesties besproken.

Inschrijven handicapbegeleiding

Er is maar 1 uur teereservering. Dat betekent dat er maximaal 8 personen aan de begeleiding mee kunnen doen.
Als u mee wilt doen dan is het zaak dat u zich tijdig van te voren opgeeft, zodat de begeleiders rekening kunnen houden met het aantal mensen dat komt.
Dit kunt u doen via deze website: inschrijven handicapbegeleiding.
U kunt per datum zien wie zich ingeschreven heeft. Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk de voorafgaande maandag 22.00 uur.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT