Spelregels Heerenavond

Informatie Heerenavond

In het zomerseizoen (van eind maart t/m eind september) vindt elke dinsdagmiddag de Heerenavond plaats.
De Heerenavond is ontstaan vanuit de behoefte van de werkende heren om ook eens gezamenlijk een balletje te slaan. Inmiddels zijn ook heren die niet meer elke dag aan het arbeidsproces deelnemen, maar toch op enigerlei wijze maatschappelijk ergens bij betrokken zijn van de partij. Om toch aansluiting te houden met de werkende heren is de starttijd van dit gezelschap nog altijd 16.30 uur (in het voor- en naseizoen wordt de starttijd aangepast aan de lichtsituatie van het jaargetijde).

Hoe gaat de Heerenavond in zijn werk?

Als men binnenkomt, schrijft men zich in op het inschrijfformulier dat op de bar ligt. Daarna gaat men naar de 1e tee en sluit men aan in de rij die daar al staat en gaat vervolgens op volgorde van aankomst met 3 ballen de baan in en speelt 18 holes stableford. De meeste heren spelen altijd een qualifying kaart. Eenmaal in de maand wordt er gespeeld om de Balvertbokaal. Dit is een officiële qualifying wedstrijd waarmee de wisselbeker tot de volgende Balvertbokaal aan de winnaar wordt meegegeven.

Na afloop van de 18 holes kan men aan de bar nog even gezellig onder het genot van een drankje napraten over de verrichtingen in de baan. Daarna is er gelegenheid om te douchen en om te kleden waarna het streven is om om ca. 21.00 uur aan tafel te gaan voor het diner. Na het diner vindt de prijsuitreiking plaats door de voorzitter. 
De beste 8 spelers van de avond ontvangen tevens punten volgens het Grand Prix systeem. Deze punten worden over het gehele seizoen bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten aan het eind van het seizoen is de winnaar van the Blue Jacket. Dit is een felbegeerd colbert voorzien van een doorgestikt borduursel, dat de winnaar mag houden en waarmee hij gerechtigd is om zich gedurende alle volgende Balvertbokalen tijdens het diner te kleden. Ook wordt de naam van de winnaar van de Blue Jacket vereeuwigd op een bord in het clubhuis met alle winnaars van voorgaande jaren.

Sallandsche Golfclub 'de Hoek'

Golfweg 2|7431 PR Diepenveen|
voor starttijden T:  +31 570 59 39 27(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  caddiemaster@sallandsche.nl
 
voor secretariaat T:  +31 570 59 32 69(werkdagen: 08.30 – 16.00)|E:  secretariaat@sallandsche.nl
NAAR BOVEN
Sallandsche Golfclub 'de Hoek' © 2017   |   Powered by Idas B.V. Internet & ICT