Informatie Heerenavond

In het zomerseizoen (van eind maart t/m eind september) vindt elke dinsdagmiddag de Heerenavond plaats. We spelen in 3-ballen en na afloop drinken we gezamenlijk wat en eten we een lichte maaltijd (vlees of vis naar keuze). De Heerenavond houdt rekening met de werkende Heeren binnen onze vereniging. We starten daarom zo laat mogelijk. In april en september is dit om 15.30 uur en in de tussenliggende maanden zelfs om 16.30 uur. Om een vlotte spelronde te bevorderen spelen we tot maximaal hcp 28.

Tegenwoordig spelen we ook in de winterperiode een aparte competitie: De Heeren Wintermiddag. In oktober starten we al om 14.00 uur en in de maanden november t/m februari zelfs om 13.00 uur.

Heerenavond

Wie binnenkomt schrijft zich in op het inschrijfformulier dat op de bar ligt. Daarna wordt gestart van hole 1 (en soms ook 10). Aansluiten in de rij  en vervolgens op volgorde van aankomst met 3-ballen de baan in. Er worden 18 holes stableford gespeeld. De meeste heren spelen altijd een qualifying kaart. Eenmaal in de maand wordt er gespeeld om de Balvertbokaal. Dit is een officiële qualifying wedstrijd waarmee de wisselbeker tot de volgende Balvertbokaal aan de winnaar wordt meegegeven.

Na afloop van de 18 holes kan men aan de bar of op het terras nog even gezellig onder het genot van een drankje napraten over de verrichtingen in de baan. Daarna is er gelegenheid om te douchen en om te kleden om vervolgens aan tafel te gaan voor het diner. Na het diner vindt de prijsuitreiking plaats door de voorzitter.

De beste 8 spelers van de avond ontvangen punten volgens het Grand Prix systeem. Deze punten worden over het gehele seizoen bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten aan het eind van het seizoen is de winnaar van The Blue Jacket. Dit is een felbegeerd colbert voorzien van een doorgestikt borduursel, dat de winnaar mag houden en waarmee hij gerechtigd is om zich gedurende alle volgende Balvertbokalen tijdens het diner te kleden. Ook wordt de naam van de winnaar van de Blue Jacket vereeuwigd op een bord in het clubhuis met alle winnaars van voorgaande jaren. Dit bord hangt in de Heerenkleedkamer.

Heeren Wintermiddag

In de winterperiode leggen de deelnemers een club in bij de green voor het clubhuis en worden er flights van 3 ‘geloot’. Vervolgens spelen we 18 holes, of iets minder wanneer de duisternis invalt. Na afloop noteren we scores, drinken we wat en genieten we van gehaktballetjes of bitterbalen die door de 2 ‘verliezers’ worden aangeboden. Dineren (in golfkleding toegestaan) is vervolgens mogelijk maar niet verplicht. Aan het eind van het winterseizoen sluiten we af met een tweedaags evenement voor de liefhebbers en natuurlijk reiken we een prijs uit aan degene die in het winterseizoen het hoogste gemiddelde heeft gehaald.