In het zomerseizoen (van begin april t/m eind september) vindt elke dinsdagmiddag de Heerenavond plaats. We starten om 16.00 uur. We spelen in 3-ballen en na afloop drinken we gezamenlijk wat en eten we een lichte maaltijd (vlees of vis naar keuze). De Heerenavond is laagdrempelig en voor alle heren toegankelijk. Om een vlotte spelronde te bevorderen spelen we tot maximaal hcp 28. Heb je een hogere handicap dan is dat geen probleem zolang je maar vlot doorloopt en achterop lopende flights niet ophoudt.

Tegenwoordig spelen we ook in de winterperiode een aparte competitie: De Heeren Wintermiddag. In oktober starten we al om 14.00 uur en in de maanden november t/m februari wordt dat vroeger i.v.m. invallende duisternis..

Mee doen?

Wie binnenkomt schrijft zich in op het inschrijfformulier dat op de bar ligt. Daarna wordt gestart van hole 1 en 1 keer in de maand van hole 1 en 10. Graag 15 minuten voor tijd aanwezig in verband met de flightindeling welk door middel van stokinleg “random” plaats vindt. Er worden 18 holes stableford gespeeld. De meeste heren spelen altijd een qualifying kaart. Eenmaal in de maand wordt er gespeeld om de Balvertbokaal. Dit is een officiële qualifying wedstrijd met een wisselbeker waarop alle winnaars worden vereeuwigd.

Na afloop van de 18 holes kan men aan de bar of op het terras nog even gezellig onder het genot van een drankje napraten over de verrichtingen in de baan. Daarna is er gelegenheid om te douchen en om te kleden om vervolgens aan tafel te gaan voor het diner. Tijdens het diner vindt de prijsuitreiking plaats door de voorzitter.

De beste 8 spelers van de avond ontvangen punten volgens het Grand Prix systeem. Deze punten worden over het gehele seizoen bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten aan het eind van het seizoen is de winnaar van The Blue Jacket. Dit is een felbegeerd colbert voorzien van een doorgestikt borduursel, dat de winnaar mag houden en waarmee hij gerechtigd is om zich gedurende alle volgende Balvertbokalen tijdens het diner te kleden. Ook wordt de naam van de winnaar van de Blue Jacket vereeuwigd op een bord in het clubhuis met alle winnaars van voorgaande jaren. Dit bord hangt in de Heerenkleedkamer.

In de winterperiode leggen de deelnemers een club in bij de green voor het clubhuis en worden er flights van 3 ‘geloot’. Vervolgens spelen we 18 holes, of iets minder wanneer de duisternis invalt. Na afloop noteren we scores, drinken we wat en genieten we van gehaktballetjes of bitterbalen die door de 2 ‘verliezers’ worden aangeboden. Dineren (in golfkleding toegestaan) is vervolgens mogelijk maar niet verplicht. Aan het eind van het winterseizoen sluiten we af met een tweedaags evenement voor de liefhebbers en natuurlijk reiken we een prijs uit aan degene die in het winterseizoen het hoogste gemiddelde heeft gehaald.

 

Lees meer

Klassement en uitslagen

Contact

Voor deelname en meer info zomer heerenavond kunt u mailen naar Wout Brouwer: mail@woutbrouwer.nl, Hip Rijpma: hiprijpma@me.com en voor wintermiddag: Harry Kleine Schaars h.kleineschaars@home.nl

 

Onze sponsoren en businessleden