Veel gestelde vragen door nieuwe leden

Kan ik begeleiding krijgen bij het behalen van mijn handicap?

Om de spelvreugde te vergroten –  golf wordt steeds leuker als je vooruit gaat-  stimuleren we spelers om een handicap te halen en deze te verlagen. Voor de beginnende golfer zonder zijn er veel mogelijkheden het spel te verbeteren.

De golfschool heeft diverse lesmogelijkheden. Beginnende golfers worden in contact gebracht met de Handicapbegeleidingscommissie (link). Met leden van deze commissie speelt u op de woensdagochtend 9-holes. Het doel is om tot beter golfspel te komen, etiquêtte in de baan te perfectioneren, snelheid in het spel te bevorderen en regelkennis te vergroten.

Wanneer mag ik de baan in als ik nog geen handicap heb?

Nadat u een theorie-examen heeft gehaald, en voldoende  “golfvaardig”  bent, krijgt u baanpermissie en mag u de baan in samen met een lid van de Sallandsche. Alle informatie over het behalen van uw handicap is te vinden bij: Van niets tot EGA handicap.

Moet ik reserveren om de baan in te gaan?

Nee, De Sallandsche kent geen reserveringssysteem.  Wie wil golfen wandelt naar hole 1 – of  in overleg met de marshall –  naar hole 10 en slaat af als het zijn of haar beurt is. Er bestaan wel standingregels en de baan kan gereserveerd zijn voor wedstrijden. Op de website kunt u meer informatie vinden bij de Handicap- en regelcommissie en onder speelplezier&dresscode. Wilt u weten of de baan vrij is kijk dan onder baanbezetting(link)

Kan ik ook lunchen of dineren op de club?

De Sallandsche heeft een gezellig clubhuis/restaurant met vriendelijke bediening waar u naast het nuttigen van een drankje ook kunt genieten van een lunch of diner. Voor openingstijden en de uitgebreide menukaart kijk u hier.

Krijg ik van de club een pasje of handicapbewijs? 

Na ontvangst van de bevestigingsbrief van het lidmaatschap kan een nieuw lid een tassenlabel, baanboekje, en wedstrijdboekje afhalen op het secretariaat.
De NGF geeft geen lidmaatschapspasjes meer uit. Uw NGF pas staat online in de webapp of uw golfapp.

Hoe krijg ik toegang tot het (beveiligde) ledendeel van de website zodat ik mij kan inschrijven voor wedstrijden?

 De nieuwe leden en proefleden ontvangen van het secretariaat inloggegevens. Ze ontvangen vanuit het softwareprogramma een automatisch aangemaakte mail. In die mail staat een link naar een website waar ze zelf een wachtwoord kunnen aanmaken. Inloggen kan daarna met e-mailadres als gebruikersnaam en het zelf gekozen wachtwoord.

Kan ik deelnemen aan wedstrijden op de club?

Het hele jaar door zijn er diverse wedstrijden waar zowel ervaren golfers als beginnende golfers aan mee kunnen doen. Ook zijn er wedstrijden waarbij gezelligheid een belangrijke rol speelt. Beginnende golfers hebben vaak enige aarzeling om aan wedstrijden deel te nemen. Het voordeel van wedstrijden is dat er dan rustig gegolfd wordt. De wedstrijdcommissie zorgt er voor dat er afstand blijft tussen de flights, zodat er zonder haast gegolfd kan worden. Deelname aan wedstrijden vergroot het plezier in het spel en het spel gaat vooruit. Inschrijven voor wedstrijden doet u hier. (link).

Zijn er ook faciliteiten op de club om de golfuitrusting op te bergen?

Op de Sallandsche is een stokkenloods met lockers van diverse afmetingen om uw golfuitrusting in op te bergen. Ook kunnen daar accu’s worden opgeladen. Meer info over de stokkenloods vind u hier.

Kan ik gebruik maken van de driving range?

Alle leden kunnen gebruik maken van de driving range binnen de openingstijden. Kaarten voor de ballenautomaat zijn te koop in de pro-shop en buiten de openingstijden van de pro-shop aan het buffet in het clubhuis.

Zijn mijn kinderen ook welkom op de golfbaan om de te golfen?

De Sallandsche heeft veel jeugdleden, die bijna wekelijks les hebben. Er is een actieve jeugdcommissie die meer en minder serieuze wedstrijden en activiteiten organiseert. Ook zijn er meerdere jeugd competitieteams actief. Meer info over jeugdgolf op de Sallandsche vind u hier.