Marieke Stroink en Thijs Post matchplay clubkampioen 2024

Er is maar één echte clubkampioen. Nou ja, twee; een dame en een heer.

Op zaterdagochtend 16 spelers in 8 koppels; zaterdagmiddag de 8 winnaars in 4 flights, zondagochtend halve finale 2X2 spelers en zondagmiddag de finale. Zijn er meer dan 16 inschrijvingen dan bepalen extra wedstrijden in een voorronde op vrijdag wie er zaterdagochtend mee mogen doen. Met 18 inschrijvingen bij de heren, waren er op vrijdag dus 2 voorronde-wedstrijden.

En op zaterdagochtend barstte het strijdgewoel los. Bij de dames zorgde het aantal van 9 speelsters voor slechts één wedstrijd op zaterdagochtend om vervolgens met z’n achten in de middag de strijd aan te gaan. Snapt u het nog?

Kort en goed; dit leverde twee boeiende finales op. Marieke Stroink tegen Karin Berghuijs bij de dames waarbij Marieke op hole 14 won. Zij is dus onze echte clubkampioene! Bij de heren ging de finale tussen 2 niet-geplaatste spelers Thijs Post en Robbert Wischhoff. Dat was al verrassend. Maar de wedstrijd zelf was dat ook. Robbert kwam met ruime voorsprong door van hole 9 naar 10, maar daarna boog Thijs de score om en kwam hij met 1-up op de 18e hole. Deze werd knap gewonnen door Robbert. De 19e hole moest uitkomst brengen. En tja, Robbert is soms wat scheef en kan dit meestal knap repareren. Maar op de 19e uitgerekend niet. Thijs is onze echte clubkampioen!

Onze sponsoren en businessleden