Na lange tijd stond er weer een echte jeugdwedstrijd op het programma: de Lustrum Jeugddag! Afgelopen zondagochtend stroomde het clubhuis vol met enthousiaste kinderen, ouders, opa’s, oma’s en begeleiders. Een wedstrijd over de 9 holes van de Dewi-Claire baan die mooi was gemaaid en voorzien van paarse teemarkers. Naast de wedstrijd op basis van stableford punten konden er ook prijzen worden gewonnen voor de neary op hole 1, de longest drive op hole 4 én een prijs voor degene die wist te raden hoeveel ballen er in de glazen vaas zaten op de wedstrijdtafel. Kortom, veel om voor te spelen!

Met een wedstrijdkaart in de hand werden alle flights op de eerste hole onthaald door de starter. Begeleid door ouders en leden van de jeugdcommissie werden de 9 par-3 holes gespeeld en bijgehouden. Er werd serieus en goed gespeeld door de jongens en meisjes van 6 t/m 16 jaar. De laatste twee flights met de jongere kinderen speelden 6 holes. Bij terugkomst op het terras werden de punten geteld en was er voor alle deelnemers ranja en een lekker bord patat met kipnuggets of bitterballen.

De top drie van de 9 holes wedstrijd kwam geheel uit de tweede flight en alle drie scoorden zij 18 stableford punten. Dus werd er gekeken naar hun handicap (de laagste wint) en zo ging de eerste prijs naar Floris Reuver, de tweede prijs naar Steinar de Sitter en de derde prijs naar Jasper van Kooten. Van de kinderen die 6 holes liepen deed Meys Jansma dat met het minste aantal slagen en daarnaast won zij ook de neary op hole 1. De longest drive op hole 4 werd geslagen door Sophie Teeuwen. Ten slotte de prijs voor het raden van het aantal ballen in de vaas die door twee mannen werd gewonnen: Juul Jansma en Bram Teeuwen.

Het was een heerlijke ochtend vol golfplezier! Wij vonden het erg leuk om te organiseren en hopen alle kinderen en ouders terug te zien bij ons volgende evenement: Halloween Golf op vrijdag 25 oktober.

De Jeugdcommissie

Onze sponsoren en businessleden