90 jaar Sallandsche

In 2024 bestaat onze golfclub 90 jaar! Bijna een eeuw vol sport, ontspanning en plezier. Een lustrumjaar is een jaar vol verhalen van vroeger en herinneringen uit vervlogen tijden, maar het is ook genieten van het heden en een blik op de toekomst. De lustrumcommissie wil dit lustrum graag vieren met ALLE leden; jong en oud, leden van
het eerste uur, nieuwe leden en alles wat daartussen zit. Een feest vóór iedereen en mét iedereen, zodat we elkaar dit jaar (nog) beter leren kennen en samen genieten van al het moois wat in 1934 begon!

 

Lustrumopening 24 maart

Onze hints waren:

  1. Spectaculaire opening voor jong & oud…
  2. Act beroemd in binnen – en buitenland…
  3. Mysterieuze figuren komen onze baan bezoeken…
  4. Gelokt door ritmisch tromgeroffel naar hogere sferen…
  5. Een beetje uit de hoogte, maar stevig op de benen…

Wat was het uiteindelijk een spectaculair optreden van Close-Act: een beroemd theater gezelschap op stelten! 3 STX zweepten het publiek op met hun trommels, terwijl de prachtige White Wings een unieke dans uitvoerden. Het hijsen van de lustrumvlag werd bijgestaan door trommelgeluiden en het aanzicht van de indrukwekkende steltenlopers.

 

 

Hoe het begon

Op 8 september 1934 vond de eerste ledenvergadering plaats in het clubhuis voor de officieuze opening. Na het dankwoord van onze eerste voorzitter Di Ankersmit, hees burgemeester Arriëns de vlag en verklaarde ‘onze course voor geopend’! Het golfavontuur in Diepenveen op landgoed De Hoek was begonnen. De aanleg van de golfbaan was toen nog in volle gang. In het voorjaar van 1935 werd de golfbaan officieel geopend door Jonkheer mr. A.M. Snouck Hurgronje, voorzitter van de NGC (nu NGF), door een afslag van hole 1, die tot grote hilariteit eindigde in de rough. We zijn vele jaren verder en onze golfclub is gegroeid van een kleine club Deventer industriëlen naar een grote club golfers die nog steeds de sport beoefenen op dezelfde plek. Dat gaan we vieren met verschillende golfevenementen gedurende het hele jaar. We hebben geprobeerd om voor elke golfer aantrekkelijke golfevenementen op de kalender te zetten.

Lustrumkalender

Onze sponsoren en businessleden