Clubkampioenschappen Matchplay dames en heren 26-27 augustus 2023

Afgelopen weekend werden de Clubkampioenschappen Matchplay dames en heren verspeeld, er deden 9 dames en 14 heren mee waardoor er geen voorrondes op vrijdag nodig waren. Dus start op zaterdag om 9 uur, ’s middags de tweede ronde. Op zondag waren de halve finales voor de dames: Karin Berghuijs tegen Juno Berveling werd beslist op de 19de hole en Irene Wischhoff tegen Marieke Stroink op de 20ste!

Een kort onweer en regen hielden zich aan de lunchpauze in het wedstrijdschema. De finale ging tussen Marieke en Juno, waarbij Juno uitliep naar een voorsprong van 4 up en het leek gespeeld. Maar Marieke kwam sterk terug, All square op 17! Uiteindelijk trok Juno aan het langste eind via een play-off op de eerste hole.

Bij de halve finale van de heren won Atze Bosma met 4 en 3 van Michiel Lubbers en Pim Paalman met 7 en 5 van Steven van der Meulen. Ook in de herenfinale werd het spannend: bij hole 13 stond Atze 3 up. Pim speelde stoïcijns door, ging beter putten en dat resulteerde in All square op 17! Ook hier een play-off, en eveneens op de eerste hole viel de beslissing ten faveure van Pim.

Een dertigtal ‘meelopers’ was getuige van beide super spannende finales.

Onze sponsoren en businessleden