De Overijsselse Golfkampioenschappen 2023

Zondag 1 oktober heeft het team van De Sallandsche weer meegestreden om het Overijssels Kampioenschap. Er werd dit jaar op de 9-holes baan van De Lage Mors gespeeld, daarom konden er slechts 3 dames en 3 heren meespelen. De dames Juno Berveling, Marieke Stroink en Irene Wischhoff samen met de heren Luuk Slijkhuis, Maarten van Orden en Joop Doornebos, hebben hun best gedaan de eer van de Sallandsche zo goed mogelijk te verdedigen. Zij hebben het opgenomen tegen de andere 7 Overijsselse clubs op een zonovergoten dag in Delden. Na een zeer lange ronde met veel wachten op een lastig te bespelen baan met heel veel out of bounds, water en smalle fairways, bleek het binnenbrengen van een lage ronde niet eenvoudig voor de meeste spelers. Maar dit was gelukkig voor nagenoeg alle spelers het geval, waardoor we het uiteindelijk toch nog erg goed gedaan hebben. Bij de dames eindigde Juno op de 2e plaats en bij de heren werd Luuk 3e. Hij evenaarde het oude baanrecord van 70, maar dat werd door de nrs. 1 en 2 weer verbeterd met een 69 en 68. Om de einduitslag van het team te bepalen werden de scores van de nrs. 1 en 2 van de dames en heren bij elkaar opgeteld en toen bleek dat de Zwolse en de Sallandsche gelijk waren geƫindigd.

En toen werden toch ook de nrs. 3 meegeteld en bleek dat De Sallandsche duidelijk winnaar waren. Wij werden gehuldigd met bloemen en beker en namen dankbaar het applaus in ontvangst. Echter, toen de bloemen al in de auto lagen en velen al huiswaarts waren gegaan, bleek na protest door De Zwolse dat niet op de juiste wijze het winnende team was vastgesteld. Daarvoor moest worden uitgegaan van het totaal van de beste vrouw + man. En daardoor werd duidelijk dat niet wij maar de Zwolse werd uitgeroepen tot winnend team. Onze captain heeft toen op zeer sportieve wijze alsnog een bos bloemen gegeven en de Zwolse gefeliciteerd.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd met een zeer mooie individuele 2e en 3e plaats en een 2e plek als team.

Onze sponsoren en businessleden