Verslag strokeplay kampioenschap 2021

Afgelopen weekeinde 10/11 juli streden 18 heren onder prima weersomstandigheden om het clubkampioenschap Strokeplay 2021.
Na de eerste dag stond Luuk Slijkhuis aan de leiding. Maar zoals u weet is dit een meerronden wedstrijd zonder handicap verrekening van de backtee, 3 x 18 holes met een cut op de 3de wedstrijd van de beste 12, waarbij een foutje zo gemaakt is. Het was daardoor tot het einde spannend.
Maar uiteindelijk won Bas Vermeulen met 224 slagen. Kleine vermelding, zijn laatste ronde speelde hij in 69 slagen, mede door een sandy eagle op 11, wat twee boven het baanrecord is voor de backtee (2010:67), voorwaar een prestatie van de bovenste plank. Jan Achtereekte werd met 232 slagen verdiend tweede en haalde daarmee en passant ook het zilveren lepeltje naar zich toe (de prijs voor de beste netto score).
De prijzen werden aan het einde van twee lange dagen uitgereikt namens het bestuur door Mieke Viveen-van den Bosch. Ook de prijswinnaar nam nog even het woord, waarin hij zijn flightgenoten bedankte en iedereen aanwezig op het hart drukte om vooral mee te doen. In zijn woorden: “als je handicap 18 hebt of lager, doe mee. Het is een prachtige wedstrijd waarin je je kunt meten met de beste spelers en meedoen is belangrijker dan winnen”.
Een oproep waaraan hopelijk veel spelers gehoor gaan geven, zodat volgend jaar weer alle kampioenschappen strokeplay doorgang kunnen vinden.

De winnaar wordt automatisch afgevaardigd naar de Overijsselse kampioenschappen strokeplay.

Namens de Wedstrijd begeleiding
Bart Schouw, Mathilde Elink Schuurman, Dorien Persenaire en Mariette van Gelein-Vitringa