Verslag Maandbeker  I en II

Afgelopen zaterdag 3 Juni was het weer zover de maandbekers werden gespeeld op onze prachtige golfclub, waar maar liefst 52 golfliefhebbers samen kwamen voor een heerlijk toernooi vol vriendschappelijke concurrentie en zonneschijn. Ondanks een kleine tegenslag met de annulering van maandbeker III wegens te weinig deelnemers, gingen de Maandbekers I en II op tijd van start.
De omstandigheden tijdens de Maandbekers waren perfect. De deelnemers genoten volop van de stralende zon en de frisse bries terwijl ze zich een weg baanden over de zorgvuldig onderhouden fairways en greens.
In Maand Beker I, een opwindend strokeplay over 18 uitdagende holes, was het Juno Berveling die als winnaar naar voren kwam. Op deze warme dag hield ze het hoofd koel en zette een ongelofelijk score van 66 netto op het bord, waarmee ze en passant ook de brutoprijs binnen sleepte (75 slagen).  De strijd om het podium was fel, waar ondergetekende en Albert Hanckmann respectievelijk de welverdiende tweede en derde plaatsen opeisten (beide een netto score van 70, waarbij de laatste 9 het verschil bepaalde).
In Maand Beker II, werd er gespeeld volgens de vertrouwde stableford-formule. De 15 deelnemers toonden hun veelzijdigheid en pasten hun strategieën aan aan de unieke uitdagingen die elke hole bood. De hoogste eer in deze categorie ging naar een ontketende Marjolein Zwemmer met een score van maar liefst 40 stableford punten. Niet ver achter Marjolein eindigden Mieke Willemsen-Boksebeld (ook 40, maar net wat minder op laatste 9) en Jeroen de Graeve (37) op respectievelijk de tweede en derde plaats.
De meeste zullen het niet gemerkt hebben maar Pauline nam voor het eerst als WeCo de wedstrijd op zich. Een beetje zenuwachtig maar vastberaden en soepel begeleidde ze de deelnemers, zorgend voor een vlot verloop van het evenement. Haar inspanningen werden tijdens de prijs uitreiking ook nog even aangehaald door de winnaar. Een mooi voorbeeld van hoe passie en de bereidheid om buiten je comfort zone te treden tot mooie dingen kunnen leiden. Mocht je ook interesse hebben om lid te worden van de grootste en leukste commissie op de Sallandsche Golfclub, neem dan contact op met Eline Toet.
Hoewel Maandbeker I een prachtige opkomst kende, was er een iets mindere opkomst bij Maandbeker II. -Daar moeten meer bij- moet de winnaar van Maandbeker II gedacht hebben en deed een oproep aan iedereen om actief hun medeleden te betrekken, om zo een grotere deelname te waarborgen bij de volgende wedstrijden.
Terwijl de dag ten einde liep, deelden vermoeide maar tevreden golfers verhalen over birdies, bijna-missers en onvergetelijke slagen. Waarbij er alweer reikhalzend werd uitgekeken naar de volgende Maandbeker.
Pauline en ik kijken daarom terug op een geslaagde Maandbeker en hopen dan ook dat aan de oproep van Marjolein om je vaker in te schrijven voor deze leuke dag in grote getale gehoor gegeven gaat worden.

De foto met 4 personen is maandbeker I, met van links naar rechts:
Albert Hanckmann, Juno Bevelling, Johan Jansen van Rensburg en Bart Schouw
De foto met 3 personen zijn de winnaars van maandbeker II:
Johan Graeve, Marjolein Zwemmer en Mieke Willemsen-Boksebeld.

Tot zover namens de Weco
Bart Schouw & Pauline Postma-Hobbelink

 

Onze sponsoren en businessleden