Info voor dames van de Sallandsche

In het seizoen 2019 zal de Werkgroep dames, zoals de vroegere damescommissie zal gaan heten, bestaan uit vier ervaren leden. Daarnaast worden  per project leden  gezocht voor assistentie bij bijzondere wedstrijden en evenementen. Het komende seizoen zijn Sascha van Wezenbeek, Betsy van Riesen, Wendela Brummelhuis en Jeanne Matthijssen de coördinatoren.

Grote wedstrijden

De werkgroep organiseert  de ‘grote’ wedstrijden: de Openingswedstrijd, de Vriendinnendag, de Granny, Prinsjesdag en de Eindwedstrijd, altijd op dinsdag.

Eén keer per maand wordt op dinsdagen een qualifying wedstrijd georganiseerd: de damesmaandbeker, oftewel: de Pobeker. Iedereen mag inschrijven met iemand anders, maar slechts één keer met dezelfde persoon. De georganiseerde wedstrijden worden zo veel mogelijk ingedeeld op de voorafgaande zondag, na het sluiten van de inschrijfperiode.

De rest van de dinsdagen is ingevuld met ‘inloop’. Daarvoor ligt op dinsdagochtend een blauw boek klaar op de wedstrijdtafel, waarin op volgorde van binnenkomst de dames hun eigen naam schrijven en om 10.30 uur kan het spel beginnen. De dames kunnen zelf bepalen of ze een wedstrijd spelen, een Q-ronde of individueel.

Spelen op de damesdinsdag en de vrijdag

De standing op dinsdagen wordt vanaf 2019 teruggebracht naar 1 uur, te weten van 10.30-11.30. Bij meer inschrijvingen dan in één uur kunnen starten wordt de marshals gevraagd er op toe te zien dat de dames aansluitend kunnen starten.

 

1 x per maand op vrijdagmiddag is er standing van 16.00-17.00 uur. In eerste instantie is deze tijd gekozen om ook de wérkende dames een starttijd te bezorgen, maar uiteraard staat deze tijd ter beschikking van alle damesleden.

Shepard en Diepenveense Kikker

Naast de groepswedstrijden zijn er individuele knockoutwedstrijden (met hcp-verrekening). Voor de handicappers -20 de Shepard, voor de handicappers + 20 de Diepenveense Kikker. Inschrijfformulieren staan aan het begin van het seizoen  op de site. De inschrijving sluit vóór het begin van het seizoen. De winnaars en runners-up van deze matchplay wedstrijden worden gehuldigd op onze slotdag.

Winterhussel

Vanaf 1 november wordt er gehusseld op dinsdagen. Liefhebbers melden zich tussen 10.00 en 10.15 in het clubhuis. Er worden dan koppels geloot die 9 of 18 holes spelen.

Bridge

Vanaf november wordt er in het clubhuis op de eerste dinsdag van de maand een gezellige bridgemiddag georganiseerd, de laatste keer in maart. Inschrijving daarvoor in het rode boek dat links op de kaptafel in de dameskleedkamer ligt. Inschrijven als koppel of individueel. In het laatste geval zal de wedstrijdleiding proberen een partner te vinden.