Verslag Senioren Strokeplay kampioenschappen

Op zaterdag 29 en zondag 30 juli vonden de Senioren Strokeplay kampioenschappen 2023 plaats. Maar liefst 33 mannen en 23 vrouwen streden over twee rondes om het kampioenschap. Ondanks slechte weersvooruitzichten, met name op zaterdag, viel het met de regen mee.

Bij de heren had Jan Achtereekte op zaterdag een erg goede dag, met een ronde van 75. Bij de dames stond Marieke Stroink, na de eerste ronde bovenaan na een ronde van 81 slagen.
Op de tweede dag was er een spannende strijd bij de heren. Maarten van Orden kwam dichtbij met 76 slagen, maar Jan Achtereekte werd de winnaar met een ronde van 79 slagen en een totaal van 154 slagen. Irene Wischhoff toonde bij de dames haar vorm van eerder deze maand weer. Met een tweede ronde van 77 na de eerste ronde van 83, had ze met een totaal van 160 slagen een voorsprong van 5 slagen op nummer twee Marieke Stroink.
De prijzencommissie had weer voor mooie prijzen gezorgd. De prijsuitreiking en borrel waren nog gezellig druk. Het was een goede afronding van een geslaagd weekend.

Uitslagen
Heren:
1. Jan Achtereekte, 154
2. Maarten van Orden, 156

Dames:
1. Irene Wischhoff, 160
2. Marieke Stroink, 165

Beste super seniors (65+)
Heren: Maarten van Orden
Dames: Marieke Stroink

Beste netto score over twee rondes:
Heren: Jan Achtereekte, 142
Dames: Pauline Postma, 146

 

Onze sponsoren en businessleden