Mariëtte Vitringa en Emmy Zuure winnen het Teamkampioenschap 2023

In het weekend van 19/20 augustus vond het teamkampioenschap plaats. Over 45 holes met drie verschillende wedstrijdvormen (fourball-betterball 18h, greensome 9h en foursome 18h) streden 25 koppels om de prijzen.

De teams bestonden uit echtparen, ouder-kind, competitieteamgenoten of anderszins gevormde duo’s.  Op zaterdag werd er over het algemeen heel goed gescored. Sascha van Wezenbeek en Willem Olthof stonden aan de leiding en met name de prachtige ronde level par, 72 van Sascha viel daarbij op. Op de 2e plaats volgden Remco Metz en Albert Hanckman.

Na de zondagochtendsessie, waarbij de deelnemers op de Tee begroet werden door gelegenheid starters-duo Mauk Wischhoff en Jan D. Postma, was het heel spannend. De top vier van het klassement ging in de laatste twee flights van start voor de foursome. Bij de turn was er nog niets beslist, maar het venijn zat in de staart.

Het zeer ervaren koppel, Mariëtte Vitringa en Emmy Zuure, wist vanaf de derde plaats door de stoten naar de winst. Na een mooie ronde met 35 stableford punten kwam hun totaal uit op 98 punten, waarmee ze Remco Metz en Albert Hanckmann net een punt voor bleven. Verdienstelijk derde werd het duo Clemens Kuster en Johan Withagen, die bij de foursome de beste score (37 punten) behaalden.

Na de borrel en prijsuitreiking op het terras, bleef een groot aantal deelnemers nog gezellig eten ter afsluiting van een mooi wedstrijdweekend.

Onze sponsoren en businessleden